Varm mottakelse for nye Askepott

Nyinnspillingen opp på førsteplass på kinotoppen

Askepott

Foto: David Vu / Storm Films / NTB
Astrid Smeplass og Cengiz Al spiller hjeltinnen og prinsen i nyinspillingen av «Tre nøtter til Askepott».

NTB

Mange ville se Astrid Smeplass svinge seg i rollen som Askepott.
Nå går nye «Tre nøtter til Askepott» opp på førsteplass på kinotoppen i Norge. Over 100.000 besøkende løste billett i premierehelgen, og dermed fikk filmen den tredje beste åpningshelgen for en norsk familie-film – noensinne. Den forbigås kun av to av filmene i Flåklypa-serien, fremgår det av pressemeldingen.
— Det var et eventyr å få lage denne filmen med så mange gode folk. At eventyret fortsetter på denne måten er helt overveldende, sier regissør Cecilie Mosli.
«Tre nøtter til Askepott» er en nyinnspilling av den folkekjære, tsjekkiske julefilmen som mange ser som fast tradisjon på NRK på julaften.
Nyinnspillingen, med Astrid Smeplass og Cengiz Al i rollene som Askepott og prinsen, er spilt inn på Maihaugen i Lillehammer, samt ved Gjende og Besseggen. Slotts-scenene ble spilt inn i Litauen og filmen har et budsjett på NOK 38 millioner.
«Tre nøtter til Askepott» fikk premiere over hele Norge 12. november, etter noen førpremierer, og i andre roller ser vi blant andre Ellen Dorrit Petersen, Thorbjørn Harr, Bjørn Sundquist og Anne Marit Jacobsen.

This article originally appeared in the Dec. 3, 2021, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway