Skolekorps slår alarm

Skolekorps har mistet store inntekter og ber om egen tiltakspakke for å overleve

Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
Oslo 20050517 G¯y med skolekorps. To jenter og en gutt i r¯de uniformer spiller kornett og tromboner, p 17.mai. Bildet er modellklarert til redaksjonell bruk. og positiv kommersiell bruk *

NTB

17 skolekorps i Oslo slår alarm. De har nå sendt et brev til kulturminister Abid Raja (V) der de ber om en tiltakspakke og innskudd av kapital. De har mistet store inntekter og ber om egen tiltakspakke for å sikre driften. Inntektene er borte og kassa snart tom. Uten penger kan flere korps bli tvunget til å legge ned allerede før sommeren, skriver Korpsnett Norge i en pressemelding.

Skolekorpsene tjener typisk mest penger på våren, gjennom loppemarkeder, dugnader, 17. mai-aktiviteter og andre arrangementer. Når disse mulighetene har falt bort, risikerer de også permitteringer av instruktører og dirigenter.  I pressemeldingen skriver de at skolekorpset på Nordpolen skole i Oslo allerede har måttet legge ned. Dette korpset ble opprettet i 2015.

Skolemusikkorps er musikkorps, vanligvis bestående av blåsere og slagverk, for barn og ungdom tilknyttet korpsets lokale skole. Skolemusikkorpsmusikanter er normalt i alderen 7-19 år, og når man oppnår en alder av 15 år kan man begynne i amatørkorps.

This article originally appeared in the April 17, 2020, issue of The Norwegian American.

Norwegian American Logo

The Norwegian American

The Norwegian American is North America's oldest and only Norwegian newspaper, published since May 17, 1889.