Satser friskt med eget magasin

Et nytt friluftsmagasin skryter Sunnmøre opp i skyene. “Fjørå er terrengsyklingens Shangri La. Du finner ingen annen nedfart som er så vakker som stien ned fra Mefjellet,” sier redaktør Eivind Eidslott.

Av: Ivar A. Berge – Pressenytt

NYTT MAGASIN: Eivind Eidslott er redaktør i det nye, internasjonale friluftsbladet Norrøna Magazine. Her er han på reportasjereise i Chamonix i Frankrike. Foto: Wolfgang Huber/Norrøna Sport.

‘Jeg vokste opp i Sunnmørsalpane, og derfor er det en stor glede for meg å lage reportasjer herfra,” sier Eivind Eidslott (32), ansvarlig redaktør i Norrøna Magazine.

Friluftsmagasinet, som lanseres i tidlig i mars, har et opplag på 70 000, og blir dermed en av de store aktørene i dette bladsegmentet. 

På norsk og engelsk

“Vi vil satse på kvalitetsjournalistikk med artikler om både fotturer, skikjøring, fjellklatring, terrengsykling, terrengløping og andre friluftsaktiviteter. Leserne vil finne intervjuer med dyktige utøvere og reportasjer fra eksotiske destinasjoner, på norsk og engelsk,” forteller Eidslott. 

At første utgave av magasinet konsentrerer seg om Sunnmøre er ikke tilfeldig, siden målet er å gi norske og internasjonale lesere reportasjer fra eksotiske destinasjoner i inn- og utland.

Jeg vil påstå at Fjørå er terrengsyklingens Shangri La. Du finner ingen annen nedfart som er så vakker som stien ned fra Mefjellet. Vi var der både i solnedgang og soloppgang – og fikk noen helt uforglemmelige opplevelser!”

“Tindenålene i Molladalen i Ørsta kommune er blant de mest spektakulære jeg vet om. Å stå og balansere på toppen av det sylskarpe Bladet, med Hjørundfjorden blinkende i sola langt der nede, er en følelse alle friluftsmennesker bør få med seg,” sier Eidslott.

“Blottet for høydeskrekk”

Norrøna Magazine fikk med seg forfatteren og friluftsguruen Helge Standal fra Volda på turen til Molladalen. “Han er en intet mindre enn en levende legende, og var en entusiastisk guide for oss under hele turen. Jeg kjenner bare et fåtall mennesker som til de grader er like blottet for høydeskrekk som Helge Standal. Han klyver uanfektet rundt med stup på alle kanter – som om han gikk en søndagstur i København. Et imponerende syn!” sier Eidslott.

Norrøna Magazine kommer ut to ganger i året – i mars og september. Magasinet distribueres gjennom sportsbutikkene hvor Norrøna er representert og som vedlegg til etablerte friluftsblader i inn- og utland.

Eivind Eidslott har bakgrunn som redaktør og journalist i både Dagbladet, ski- og snowboardmagasinet Fri Flyt og Den norske Turforenings ungdomsmagasin Ut.

This month a new magazine called Norrøna Magazine is published. The magazine, which comes get published twice a year, is both in English and Norwegian, and feature stories from the great outdoors in Norway and abroad. The first issue feature a story about Prime Minister Jens Stoltenberg, who  says he has rediscovered nature. He’s been climbing peaks, mountain biking and gliding through the woods on Nordic skis whenever possible. Click here to download The Norrøna Magazine.

 

Norwegian American Logo

The Norwegian American

The Norwegian American is North America's oldest and only Norwegian newspaper, published since May 17, 1889.