Prinsessen savner sine offisielle oppdrag

Märtha Louise gir stort intervju i svensk TV

Foto: Lise Åserud / NTB
I november i fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset.

I et intervju med svensk TV sa prinsesse Märtha Louise at hun er lei for at hun mistet oppdragene for kongehuset, og at hun håper å få slike igjen i framtida.

I intervjuet, som også gjengis av NRK, fikk prinsessen spørsmål om nettopp dette.

— Jeg har mennesker med funksjonsnedsettelser som mitt felt, og jeg synes at det har vært veldig givende og fantastisk. Og jeg håper jeg har gjort en god jobb for dem også. Men sånn er det. Og de kommer til å få en annen fra familien, så de kommer til å bli ivaretatt på en god måte, sier hun.

I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Da skrev hun at avgjørelsen var tatt i samråd med kongen og dronningen.

Prinsessen mener det ikke var på grunn av noe hun selv har gjort, at hun måtte slutte, men på grunn av ting forloveden Durek Verrett har sagt—eller på grunn av måten han blir oppfattet.

I SVT-intervjuet spør hun seg om det samme hadde skjedd hvis hun var mann.

— Det kjennes litt vanskelig i en tid der kvinnerettigheter er så sterke, og vi kvinner står på «lik linje», liksom, som menn. Men gjør vi egentlig det? Hadde det vært det samme om jeg hadde vært en mann? Det tror jeg ikke, sa hun.

This article originally appeared in the March 2023 issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway