Prinsessen klar for dronningrollen

Ingrid Alexandra er den første kvinnelige tronarviging som er født i Norge

prinsesse Ingrid Alexandra

Foto: Lise Åserud / NTB
Arvetronprinsesse Ingrid Alexandra har lært mye av kongen og sier at hun er klar for sin nye rolle.

NTB

Norges arveprinsesse Ingrid Alexandra, som fylte 18 år 21. januar, sier hun er takknemlig for den muligheten hun har, og at hun er klar for rollen som venter.

Prinsessen er den første kvinnelige tron­arvingen som er født i Norge.

— Jeg er veldig takknemlig for den muligheten jeg har, og tenker at jeg kan gjøre veldig mye med det. Man kan selvfølgelig drømme seg bort og undre seg på hvordan et helt annet liv hadde vært. Det gjør jo jeg også. Men det er ikke det livet jeg lever, sa det er vanskelig å forestille seg å ikke være i den rollen jeg er i, sier prinsessen i et intervju med NRK.

Prinsessen går i 2. klasse på Elvebakken videregående skole i Oslo. Hun er en aktiv jente som liker sport, trening og vannsport, ifølge hennes offisielle biografi.

Har lært mye av kongen

Selv om Ingrid Alexandra er nå 18 år, vil hun antakelig ha en litt tilbaketrukket rolle også de neste årene. De nærmeste årene vil hennes viktigste oppgave være å konsentrere seg om utdanningen, heter det i Slottets biografi. 

— Jeg er jo fortsatt ung, og det er lenge til jeg skal bli dronning… Så det ligger litt i kortene at jeg har tenkt å gjøre det, sier hun.

På spørsmål fra VG om hvilke råd kong Harald har gitt henne om rollen hun skal inn i, svarer prinsessen:

— Han er heller ikke en sånn type som setter seg ned og sier «nå skal vi forberede deg». Jeg har lært veldig mye av ham likevel. Det han sier mest, er jo at jeg må bare finne min egen vei og min egen måte å gjøre det på. Og bestemor sier for det meste at det tar vi når det kommer.

This article originally appeared in the Feb. 4, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway