Oslo lyssetter rådhuset i blått og gult

Norge viser solidaritet med folket i Ukraina

Ukraina

Foto: Javad Parsa / NTB
Oslo rådhus lyser med fargene i det ukrainske flagget etter Russlands invasjon av Ukraina 24. februari.

NTB

Oslo rådhus lyssatt med fargene i det ukrainske flagget på kvelden 24. februar. Den symbolske handlingen i solidaritet med Ukraina ble markert i mange land.

— Vi gjør dette som en liten, men symbolsk handling i solidaritet med folket i Ukraina. Tankene mine går til alle menneskene som lever i frykt og fare i Ukraina nå, og deres familie og venner både i Oslo og andre steder i verden, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

— At vi i 2022 har en makthaver som invaderer et annet land med mål om å erstatte den lovlig valgte regjeringen, er avskyelig. Vi i Oslo står selvsagt klare til å yte all den hjelp vi kan. Vi gjør nå Oslo klar til å ta imot flyktninger fra Ukraina. Det er også avgjørende at vi har solidaritet med og gjør det vi kan for å hjelpe de millionene av mennesker som blir igjen i landet, sier byrådslederen.

Flere andre byer har markert solidaritet med Ukraina på samme måte. I Berlin ble Brandenburger Tor lyssatt onsdag kveld, i Paris rådhuset og i USA Empire State Building i New York.

English synopsis: On Feb. 24, Oslo City Hall was lit up in the colors of the Ukrainian flag to show solidarity with the people of Ukraine after the Russian invasion.

This article originally appeared in the March 4, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway