Butikkene fylles opp av nye julehefter

Mye leseglede for både store og små

Foto: Veronica Karlsen / NTB kultur
Julen er på anmarsj i Norge og butikkhyllene fylles opp av nye julehefter.

NTB

Årets julehefter fra Egmont har et opplag på totalt 1,4 millioner eksemplarer, og i år kommer det 30 hefter, som representerer både nyheter og gamle klassikere.

Filmen Teddybjørnens jul basert på ei Prøysen-vise, har eksempelvis fått sitt eget julehefte. Det kommer også en egen tegneserie basert på filmen Olsenbanden. Og blant nyhetene finner vi videre at Idefix – Asterix og Obelix’ firbeinte venn – har fått sitt helt eget hefte, samtidig som han fortsetter å figurere i det ordinære Asterix-heftet.

I år feirer Skrue McDuck 75 år—noe som feires med to julehefter. I Carl Barks jul får vi et gjensyn med opprinnelseshistorien til onkel Skrue, nemlig Jul på Bjørnefjell. Samtidig har det norske Donald-teamet laget en oppfølger til denne Barks-klassikeren, som presenteres i Norsk Donald—Bortført til Bjørnefjell.

Manusforfatter Knut Nærum sier:

— For mennesker som liker å lage historier, byr Andeby på en makeløs verktøykasse. Noe annet som fins i dette universet, akkurat passe langt utenfor byen, er hytta på Bjørnefjell, som dukket opp første gang i Carl Barks-klassikeren Jul på Bjørnefjell. Det var i den historien Skrue McDuck opptrådte for første gang.

Etter over 85 år er Nr. 91 Stomperud fremdeles etterspurt på julehefte-fronten i Norge. Også juleheftet om gromgutten Smørbukk har sine faste tilhengere, og det er fortsatt travle morgener hos Blondie. Billy henger fortsatt med – og det går fortsatt ei kule varmt hos Fiinbeck & Fia. Også Knoll & Tott er fortsatt blant forlagets mest populære utgivelser.

This article originally appeared in the December 2, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway