NRK planlegger 17. mai sending

«Dagen er viktigere enn noen gang»

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Nadia Hasnaoui blir programleder for NRKs utvidet TV-sending 17. mai.

NTB

17. mai er ikke avlyst, tvert imot er dagen viktigere enn noen gang, mener Nadia Hasnaoui, programleder for NRKs sending på en svært annerledes nasjonaldag.

Det store barnetoget i hovedstaden er avlyst, og togene er også avlyst en rekke andre steder. Men stort TV-program blir det. NRK planlegger en utvidet TV-sending fra 7.50 om morgenen til 17.00 om ettermiddagen.

Ettersom det ikke er noe barnetog som skal vinke til kongefamilien på Slottsplassen, skal årets sending gå fra taket på NRK-bygget på Marienlyst i Oslo. Her blir det inviterte gjester, og reportere fra NRKs distriktskontorer skal levere sine rapporter fra andre deler av landet.

— Jeg gleder meg stort til å være med på å samle landet på selveste nasjonaldagen, og i år tenker jeg at det er viktigere enn noen gang å feire 17. mai. Vi skal feire demokratiet, feire at vi har tillit til hverandre, feire fellesskapet og den norske dugnadsånden, sier Hasnaoui. 

Medprogramleder Christian Strand sier han gleder seg til å se hva folk over hele landet har funnet på av kreative løsninger for å feire 17. mai på en annen måte enn alle nord­menn er vant til.


English synopsis: With Syttende mai parades canceled all over Norway this year, NRK is planning a special program to celebrate Norway’s national day.


This article originally appeared in the May 8, 2020, issue of The Norwegian American.

Norwegian American Logo

The Norwegian American

The Norwegian American is North America's oldest and only Norwegian newspaper, published since May 17, 1889.