Norwegian saksøker Boeing

Boeing vil ikke si noe om søksmålet; setter sikkerhet som prioritet

Foto: Cornelius Poppe / NTB scapix
Norwegian LN-BKC er satt på bakken etter at flyselskapet har besluttet å sette sine 18 fly av typen Boeing 737 MAX 8 på bakken etter at de britiske luftfartsmyndighetene innførte et midlertidig flyforbud for flytypen i britisk luftrom. Norge stenger også luftrommet for flytypen.

NTB

Norwegian har saksøkt Boeing for kontraktsbrudd. Boeing vil ikke si noe om søksmålet, men understreker at selskapet setter sikkerhet høyt. Søksmålet kommer på grunn av Boeings «grove uaktsomhet, svindel og kontraktbrudd» knyttet til kjøpet av 737 Max- og 787 Dreamliner-flyene, opplyser Norwegians advokat i saksdokumentene.

Boeing vil ikke kommentere diskusjonene med Norwegian, som har vært kunde av selskapet i mange år.

— Vi er fokusert på å arbeide med globale tilsynsmyndigheter i den strenge prosessen de har satt i verk for å sørge for at 737 Max får en sikker tilbakekomst til kommersiell tjeneste, skriver selskapet.

— For mennene og kvinnene som arbeider hos Boeing, er og vil sikkerhet alltid være vår førsteprioritet når vi designer, bygger og vedlikeholder fly, understreker de.

Søksmålet kommer etter at Boeing i slutten av juni kansellerte ordre på kjøp av 97 fly. Alle 737 Max-flyene ble i mars 2019 satt på bakken etter to ulykker med denne flytypen på fem måneder. 346 mennesker mistet livet i ulykkene. 

Dreamliner-flyene har også hatt problemer med overoppheting samt motortrøbbel.

This article originally appeared in the July 31, 2020, issue of The Norwegian American.

Norwegian American Logo

The Norwegian American

The Norwegian American is North America's oldest and only Norwegian newspaper, published since May 17, 1889.