Gjenåpningen feires med stor jubel

Lange køer på byen over hele landet

Foto: Politiet i Sør-Vest / NTB
Det var god stemning og mye folk i Stavanger i forbindelse med gjenåpningen av Norge.

NTB

Allerede klokken 21 på kvelden 25. september ble det meldt om opptil 30 minutters ventetid utenfor utesteder i Norge. I Trondheim hadde folk svimt av i køen.

Dagbladet intervjuet folk som hadde stått en halvtime i kø utenfor utestedet Justisen i Oslo sentrum lørdag kveld.

— Jeg trodde ikke det skulle være så lang kø, så tidlig, sier en 29 år gammel kvinne i køen til Dagbladet. Hun legger til at køen rekker mange meter bort i gata.

NTBs fotograf på stedet meldte at køen var opptil 65 meter lang.

Også utenfor utestedet Heidis Bier Bar ved siden av Oslo rådhus var det lange køer av feststemte mennesker, melder TV 2.

Trengsel

I Trondheim var det også veldig mye folk.

— Status «gjenåpningsmarkeringen»: Veldig mye folk i sentrum. Trengsel i køene ved utestedene, skrev de.

Trengselen var enkelte steder så stor at folk mistet pusten, sa politiet til TV 2.

— Vi har fått meldinger både fra publikum og patruljer om store folkemengder. Det er lange, tette køer utenfor utestedene. Personer presser på, og det har medført at flere har blitt presset pusten ut av, sa operasjonsleder Solfrid Lægdheim.

– God stemning

Det meldtes om god stemning og store folkemengder mange steder i landet. Politiet i Sørvest har lagt ut bilder på Twitter av gatene i Stavanger, der det er stappfullt av folk.

– God stemning i forbindelse med gjenåpning! skrev politiet.

En likelydende melding kom fra politiet i Troms.

— Innsatsleder i Tromsø meldte om meget god stemning i sentrum og mange folk ute. Det begynner å bli solide køer på alle utesteder. Vil tro det gjelder for de andre byene våre, skriver de på Twitter.

Utenfor utestedene var det også feststemning. Sørøst politidistrikt meldte om en mengde ungdommer som fester ved gapahuken i Hjertnesskogen. Flere var mindreårige.

­— Helt greit om foresatte tar turen og henter sine poder NÅ! lydde oppfordringen fra politiet.

– Ikke tilbered varm mat

I lys av feststemningen kom brannvesenet i Oslo med en påminnelse til de som blir sultne etter en fuktig kveld på byen.

— Det meldes om mange feststemte folk i sentrum. Dere blir sikkert sultne i løpet av natta. Vi har en henstilling: Ikke tilbered varm mat i beruset tilstand. Kjøp heller mat på gatekjøkken eller ta deg en brødskive, slik at vi unngår tørrkok og brann, skrev de.

This article originally appeared in the Oct. 8, 2021, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway