Nei til koronatiltak

Kulturbransjen demonstrerer i Oslo

Save the arts

Foto: Javad Parsa / NTB
Representanter for kulturbransjen demonstrerer mot urimlige og uforhaldsmessige koronatiltak.

NTB

Representanter for kulturbransjen  demonstrerte 19. januar utenfor Stortinget mot det de mener er urimelige og uforholdsmessige koronatiltak.

Det var teaterselskapet Scenekvelder som hadde tatt initiativ til demonstrasjonen.

— Vi lever i grusomme og dramatiske tider for hele kulturnæringen. Vi er mer eller mindre fratatt både levebrødet og publikum for 3. gang på 22 måneder, uten at vi blir ivaretatt på en tilstrekkelig god nok måte. Vi kan ikke godta dette lenger, hette det i Facebook-arrangementet for demonstrasjonen. 

Planen var egentlig at kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) skulle møte demonstrantene foran stortinget, men på formiddag 19. januar kunne Dagbladet melde hun har blitt koronasmittet.

— Jeg har testet positivt med tre vaksinedoser i kroppen og korrekt avstand til folk. Dette illustrerer at viruset fortsatt er med oss. Det er ekstremt viktig at vi som smittes ikke smitter andre, sa hun til avisen.

Og la til:

— Her ligger jeg med feber og hodepine, og får dessverre ikke møtt kulturlivet i dag.

This article originally appeared in the Feb. 4, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway