Mission Impossible—mulig!

Innspillingen av siste filmen i Norge vil begynne i høst med strengt smitteregime

mission impossible

Oslo 20041211. Pressekonferanse i forbindelse med Nobelkonserten.
Skuespiller Tom Cruise under pressekonferansen i forbindelse med Nobelkonserten. Cruise skal sammen med Oprah Winfrey vÊre konferansier p konserten som skal holdes i Oslo Spektrum.
Foto: HÂkon Mosvold Larsen / SCANPIX

FREDRIK MOEN GABRELSEN
NTB

Tom Cruise og den siste Mission Impossible-filmen skal gjøre opptak av scener i Norge i høst, og storproduksjonen får unntak fra innreiserestriksjonene. 

Norske myndigheter gir unntak for produksjoner som har fått tilsagn fra Norsk filminstitutt (NFI) om tilskudd fra intensivordningen. Mission Impossible 7 har fått tildelt nær NOK 50 millioner fra NFI, og produksjonen blir nå gitt et helt spesielt unntak.

— Produksjonen vil bli gjennomført under et omfattende smitteregime. Deltakerne vil være avgrenset fra andre under oppholdet i Norge, og det betyr at det ikke er alle som får se disse kjekkasene, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad på pressekonferansen.

Den sjuende Mission Impossible-filmen vil starte produksjonen allerede i høst. Tidligere ble det kjent at Cruise hadde forsøkt å snakke med statsminister Erna Solberg. Til slutt fikk han en prat med kulturminister Abid Raja om å få legge produksjonen til Norge

— Vi klarer nesten ikke vente med å komme tilbake til dette vakre landet, sa Tom Cruise, og la til at han liker absolutt alt ved Norge, blant annet folket, kulturen og den spektakulære naturen.

Den amerikanske produksjonen vil gjennomføre en rekke strenge smitteverntiltak, og de har opplyst at de blant annet vil ha daglige egenerklæringer og temperaturmålinger.

Det vil også være helsepersonell til stede kontinuerlig, og de vil ha en mobil testlab for COVID-19.

— Nå kan utenlandske filmproduksjoner igjen filme i norske landskap. Det er veldig gode nyheter også for den norske filmbransjen, som dermed unngår å gå glipp av oppdrag og viktig erfaringsbygging. Jeg er glad for at vi fikk på plass dette unntaket så raskt, sa Raja i en pressemelding.

This article originally appeared in the July 31, 2020, issue of The Norwegian American.

Norwegian American Logo

The Norwegian American

The Norwegian American is North America's oldest and only Norwegian newspaper, published since May 17, 1889.