Liv Ullmann får fransk ærespris

Norsk skuespiller forfremmet til høyeste nivå av fransk kulturorden

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Liv Ullmann har blitt kommandør av den franske hederdsordenen for kunst og litteratur. Ordenen er av de fremste blant de fire fortjenesteordenene som deles ut av Den franske republikk.

NTB

Frankrikes kulturminister har forfremmet Liv Ullmann til kommandør av L’Ordre des Arts et des Lettres, den franske hedersordenen for kunst og litteratur.

Ullmann (82) var allerede offiser av den anerkjente ordenen da hun 21. desember i fjor ble underrettet om at Frankrikes kulturminister Roselyne Bachelot-Narquin hadde forfremmet henne til den høyeste graden som finnes innen ordenen for kunst og litteratur (L’ordre des Arts et des Lettres).

— Ordenen er av de fremste blant de fire fortjenesteordenene som deles ut av Den franske republikk. Jeg er i særdeleshet glad over på denne måten å hedre Deres bidrag til kulturen, skriver ministeren i tildelingsbrevet datert 30. september i fjor.

Med håndskrift hadde Bachelot-Narquin tilføyd et «mine aller beste» til den mer standardiserte hilsenen fra departementet.

I et følgeskriv fra den norske ambassaden legger ambassadør Pierre-Mathieu Duhamel til at Ullmann ved sitt virke har styrket relasjonene mellom Norge og Frankrike.

This article originally appeared in the Feb. 12, 2021, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway