Kronprinsparet besøker Svalbard

På hundesledetur – For en dag!

svalbard

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Kronsprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er veldig glade i hunder og Svalbard.

NTB

Kronprinsparet er veldig glad i hunder, og de er veldig glad i Svalbard. På et besøk 21. april fikk de kombinere interessene gjennom en sledetur.

— For en dag! Jeg gleder meg sånn til hundekjøring. Helt fantastisk, sa en entusiastisk kronprinsesse Mette-Marit litt før de dro av gårde ut i den spektakulære Svalbard-naturen i strålende solskinn torsdag ettermiddag.

Turen gikk fra Bolterdalen utenfor Longyearbyen. Kronprinsparet var på en tre dager lang «fylkestur» til Svalbard, og har gjentatte ganger gitt uttrykk for en stor kjærlighet for øygruppen.

— Vi er så veldig glad i Svalbard. Vi har jo vært her mange ganger før og synes det er kjempehyggelig å komme tilbake igjen og besøke den nordligste delen av Norge, sa kronprins Haakon til barna i Longyearbyen 21. april.

— Det er en så spesiell stemning her. Naturen og menneskene sammen skaper noe helt spesielt, det er det som gjør at vi kommer igjen og igjen, og nesten ikke vil dra. Det er alltid fælt å reise herfra, sa kronprinsesse Mette-Marit til norsk presse da de ankom.

 

This article originally appeared in the May 6, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway