Kirken omstiller seg etter tiltak

Nattverd forbys i Oslo og Bergen pga viruset; nødvendigheten avkirkekaffe overveies

communion and coffee service, nattverd og kaffe servering

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det kan bli mindre kaffeservering i kirkene frem-over, så lenge det er økende smittespredning.

NTB

De neste ukene blir det ikke gjennomført nattverd i Den norske kirkes gudstjenester i Bergen, Oslo, Asker og Bærum.

Forbudet kommer som følge av innstramminger i smittevernreglene i Oslo og Bergen, skriver Dagen.

— Når folk skal sitte på faste plasser, kan man ikke ha bevegelse i rommet. Vi vil være solidarisk overfor instruksen som Bergen kommune har gitt, sier biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin til avisen.

Det er han og Oslo-biskop Kari Veite­berg som har tatt avgjørelsene om å avlyse nattverden.

— Det er viktig for oss å kommunisere at vi ikke innstiller, men omstiller oss, og vil fortsette å feire gudstjeneste, ha dåp og begravelse, sier Veiteberg til Vårt Land, som omtalte saken først.

I Oslo gjelder forbudet til 6. desember, mens de i Bergen håper å kunne gjennomføre som normalt første søndag i advent 29. november.

 

Kirker bes vurdere nødvendigheten av kirkekaffe

I sin oppdaterte smittevernveileder ber Norges Kristne Råd kirkene om å vurdere om de trenger å servere kirkekaffe i forbindelse med gudstjenester.

— Man bør overveie nødvendigheten av kirkekaffe eller annen servering i forbindels­e med gudstjenesten så lenge det er økende smittespredning i befolkningen, står det i smittevernveilederen til Norges Kristne Råd som ble oppdatert etter at regjeringen denne uken innførte nye koronatiltak. Det var Dage­n som først omtalte saken.

Norges Kristne Råd er et fellesskap av kirker og trossamfunn i Norge, der blant annet Den norske kirke og Den katolske kirke er medlemmer.

 

This article originally appeared in the Nov. 13, 2020, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway