Ida Wolden Bache blir ny sentralbanksjef

Jens Stoltenberg fortsetter som NATO-sjef

wolden bache

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Ida Wolden Bache har takket ja til jobben som Norges sentralbanksjef, og Jens Stoltenerg blir ved NATO.

Ida Wolden Bache blir utnevnt som ny sentralbanksjef for en åremålsperiode på seks år, opplyser Finansdepartementet.

— Det er kort tid siden vi fullførte en grundig ansettelsesprosess hvor Ida Wolden Bache ble vurdert som svært kompetent for stillingen. Hun har allerede fungert som sentralbanksjef i noen uker og fyller rollen på en god måte. Norge har en utmerket sentralbanksjef i henne, sa Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Jens Stoltenberg opplyste 24. mars at han har trukket seg fra stillingen som sentralbanksjef for å fortsette som generalsekretær i NATO.

— Jeg skulle selvfølgelig gjerne sett at Jens Stoltenberg ble vår neste sentralbanksjef, men vi står midt i en dramatisk situasjon i Europa og jeg har stor forståelse for at han prioriterer å fortsette i den viktige rollen han har i NATO, sa Vedum.

Wolden Bache og Stoltenberg ble trukket fram som de sterkeste kandidatene til sentralbanksjefstillingen. 4. februar ble Stoltenberg utnevnt. Han skulle etter planen begynne i stillingen i desember, og Wolden Bache har siden 1. mars vært sentralbanksjef i påvente av dette.

Finansdepartementet vil snarest starte prosessen med å ansette ny visesentralbanksjef, en rolle Wolden Bache hadde før hun tok over som sentralbanksjef etter Øystein Olsen.

 

This article originally appeared in the April 1, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway