Hvalross i Hammerfest

Svært sjeldent syn; raskt blitt reneste kjendisen

Hammerfest

Foto: Olaf Magnus Andreassen / NTB scanpix
Hvalrossbesøk i Repparfjord vekker stor oppsikt.

NTB

Den siste tiden har en hvalross holdt til utenfor Hammerfest. Et slikt besøk på fastlandet er svært sjeldent, og hvalrossen har raskt blitt reneste kjendisen.

Hvalrossen ble observert i Repparfjorden før påske og har siden da holdt seg i området, noe som har ført til at mange skuelystne har tatt en nærmere titt, melder NRK.

Men folk bes være forsiktige og holde god avstand til den nye lokale kjendisen.

Hvalrossen er kjent for å være det kanskje farligste arktiske dyret man kan treffe på i vann. De holder helst til på isflak i stille områder, nær kysten i arktiske strøk. Hanner kan veie godt over 1.200 kilo, og hunnene kan veie mer enn 850 kilo.

— På land er de mer klumsete. Det er ikke slik at han kommer springende etter deg, men folk bør holde avstand og vise respekt for dyret, sier biolog Audun Rikardsen ved Universitetet i Tromsø.

Synet av en hvalross på så nært hold er et fantastisk skue, men om dyret begynner å røre på seg eller gi lyd, så bør man trekke unna.

This article originally appeared in the April 23, 2021, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway