Skredområdet i Gjerdrum blir til park

Kommunestyret i Gjerdrum fornyer ødelagt område

gjerdrum

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
I desember 2020 ble Gjerdrumområdet tett på Ask sentrum ødelagt av et kvikkleireskred.

NTB

Kommunestyret i Gjerdrum har bestemt å gjøre skredområdet, hvor ti personer mistet livet lille nyttårsdag i 2020, om til en park.

Ifølge ordføreren vil parken bli et sted med en spesiell historie hvor folk kan samles.

­­— Området ligger tett på Ask sentrum. Derfor må vi prøve å finne en god kombinasjon hvor man kan reflektere over det alvorlige som har skjedd, men også markere at livet går videre. Det skal være meningsfullt for de som bor der, å oppholde seg der, sa  ordfører Anders Østensen til NRK.

De første skissene er allerede klare, og prosjektet går nå over i forprosjektfasen, skrev kanalen.

Målet er at parken skal stå ferdig om cirka ett eller to år, opplyste ordføreren.

Det var 30. desember i 2020 at leirskredet ved Tistilbekken på Ask kostet ti personer og et ufødt barn livet. I etterkant kom det fram at det hadde vært flere bekymrings-meldinger og varsler i 13 år før leirskredet.

Politiet har siktet Gjerdrum kommune for manglende oppfølging, men kommunen nekter for å ha gjort noe galt og krever at saken henlegges.

This article originally appeared in the June 10, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway