Folk protesterer mot koronatiltak

Demonstrasjoner finner sted i Norges storbyer

demonstrasjoner mot koronatiltak

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Demonstrasjon mot koronatiltak på Karl Johans gate utenfor Stortinget.

NTB

Både utenfor Stortinget i Oslo og på Torgallmenningen i Bergen samlet opp mot 200 motstandere av vaksiner, koronatiltak og restriksjoner seg 20. mars. I Bergen måtte politiet rykke ut til bråk etter at tre ungdommer hadde overdøvet demonstrantene.

— Vi fikk melding om amper stemning og tilløp til bråk da fire personer ville vise sin misnøye mot en forhåndsmeldt demonstrasjon. Det ble munnhoggeri og obskøne fingerbevegelser. Vi har fått dempet det ned, sa operasjonsleder Eivind Hellesund ved Vest politidistrikt. De tre ungdommene ble geleidet ned fra et monument de hadde besteget, og politiet noterte personalia av dem.

Utenfor Stortinget i Oslo var det en større ansamling enn det har vært i tidligere helger. Politiet var til stede med biler og mannskaper.

— Det er fordi det er en varslet markering, og politiet har plikt til å verne om ytringsfriheten og dem som skal ha en varslet markering. Vi er der med forskjellige typer ressurser for å ivareta sikkerheten, sa politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

I Trondheim samlet demonstranter seg på Torvet. Førtifire personer hadde huket av for at de skulle delta på demonstrasjonens Facebook-side.

This article originally appeared in the April 9, 2021, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway