Energiministeren sier nei til atomkraft

Milliardær vil starte kjernekraft i Norge

Foto: Lise Åserud / NTB
Terje Aasland er Norges olje- og energiminister.

NTB

Milliardær Trond Mohn vil starte kjernekraftverk i Norge. Energiminister Terje Aasland sier at kjernekraft ikke er en aktuell problemstilling i Norge.

—Kjernekraft har en rekke krevende sider knyttet til kostnader, sikkerhet og ikke minst når det gjelder oppbevaring av avfall. Vår vurdering er at kjernekraft ikke er en aktuell problemstilling i Norge, skriver Terje Aasland (Ap) i en epost til VG.

Bilde: Colourbox
Kjernekraft er ikke aktuelt i Norge i dag.

Avisen skrev tidligere at milliardær Trond Mohn er hovedaksjonær i det nystiftede selskapet Norsk Kjernekraft, som jobber for å få på plass flere små kjernekraftverk i Norge om 10 til 15 år.

— Dette er startet etter flere år med analyser av om det er realistisk at vi klarer å gjennomføre dette på ti til femten år. Deretter om det er noe Norge trenger og noe det vil være politisk vilje til, sa daglig leder Jonny Hesthammer til VG.

Det har aldri vært kommersiell drift av kjernekraft i Norge, og det finnes ikke konsesjonsprosesser og myndigheter til å godkjenne dette. Selskapet har per i dag tre ansatte. Blant dem er kjernefysiker og kjernekraftforkjemper Sunniva Rose.

Energiminister Aasland sier at regjeringen heller vil satse mer på vannkraft, vindkraft og etter hvert også solkraft.

This article originally appeared in the November 4, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway