Dronningen ble tegnet av ukrainske barn

Møtte ukrainske kvinner og barn som har flyktet fra krigen

sonja

Foto: Stian Lysverg Solum / POOL / NTB
Dronning Sonja besøker hjelpeorganisasjon Caritas Norge.

NTB

Dronning Sonja ble tegnet av fem år gamle Siuzanna da hun 1. april møtte ukrainske kvinner og barn som har flyktet fra krigen i Ukraina.

— Det gjorde sterkt inntrykk å møte disse menneskene som har opplevd grusomme ting i Ukraina, sa dronning Sonja til pressen etter besøket.

— Selv er jeg jo nokså gammel, så jeg har opplevd krigen hvor man måtte gå ned i kjelleren når man hørte flyalarm, så det er noe som tikker tilbake igjen.

Dronningen, som flere ganger måtte tørke vekk tårer, fikk møte en gruppe ukrainske barn – blant dem fem år gamle Siuzanna, som stolt viste fram en tegning hun hadde tegnet av dronningen.

— Alt var med, både hode, øyne, kropp og til og med sko. Så det var veldig søtt. Det er godt å vite at disse barna kan få noen friøyeblikk og føle at de er trygge, sa dronningen.

Dronningen ble tatt imot av generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg i Caritas og fikk en orientering om arbeidet de gjør i Ukraina, nabolandene og i Norge for flyktningene som kommer. Caritas har også lagt til rette for at ukrainere som bor i Norge, kan bidra som frivillige for å hjelpe sine landsmenn her i landet.

 

This article originally appeared in the April 15, 2022, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway