Bør barn vaksineres mot COVID-19?

Ekspert på immunforsvaret er ikke i tvil

a teen gets a covid-19 vaccination

Foto: Torstein Bøe/NTB
Eiril Nærdal var blant de første 18-åringer utenfor risikogrupper som fikk vaksine i Oslo.

NTB

Mens Folkehelseinstituttet fortsatt ikke har bestemt seg om barn bør vaksineres mot COVID-19, mener en professor at det ikke bør være tvil om at de skal.

Folkehelseinstituttet (FHI) er i gang med en utredning av om barn og unge skal inkluderes i vaksinasjonsprogrammet. De skal først vurdere aldersgruppen 16–17 i løpet av kort tid, før de over sommeren konkluderer for dem mellom 12 og 15.

Professor og forfatter Anne Spurkland er ikke i tvil.

— Barn bør vaksineres. Hvorfor skal barn gjennomgå den infeksjonen når vi har vaksine? Det er ikke sånn at det å ha infeksjoner, gjør deg friskere. Immunforsvaret trenger ikke infeksjoner, sa Spurkland til VG.

Hun er ekspert på immunforsvaret og mener at vaksinering av barn vil være bra både for immuniteten i samfunnet og for barnet selv.

— Det er mange faktorer som må vurderes dersom man skal tilby vaksine til friske ungdommer, skriver FHI-overlege Margrethe Greve-Isdahl i en epost til avisen.

 

English synopsis: Professor and author Anne Spurkland, a recognized immunization expert, has no doubt that children should be vaccinated against COVID-19.

This article originally appeared in the July 9, 2021, issue of The Norwegian American.

Avatar photo

NTB

NTB (Norsk Telegrambyrå), the Norwegian News Agency, is a press agency and wire service that serves most of the largest Norwegian media outlets. The agency is located in Oslo and has bureaus in Brussels, Belgium, and Tromsø in northern Norway